Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską. - przepis. Przepisy na Dania główne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską.
Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- Kiełbasa Podhalańska firmy Gzella 200g
- schab bez kości firmy Gzella 600g
- imbir świeży tarty 1 łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
- mąka
- jajko 1 sztuka
- bułka tarta 2 szklanki
- sezam 1 szklanka
- płatki migdałowe 1 szklanka
- dynia łuskana 1 szklanka
- słonecznik łuskany 1 szklanka
- olej rzepakowy do smażenia
- masło 1 łyżka
Sposób przyrządzenia:
Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.
Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami. Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.