Składniki naleśniki:
Składniki farsz:
Sposób przygotowania:
Na patelni na rozgrzanym oleju smażymy dymkę do jej zeszklenia. Następnie dodajemy kaszę i chwilę smażymy aż stanie się szklista. Po tym czasie podlewamy bulionem (po chochelce aż odparuje, cały czas mieszając do czasu aż kasza będzie miękka). Na drugiej patelni smażymy oczyszczone, umyte i pokrojone grzyby. W końcowej fazie gotowania kaszy dodajemy grzyby, doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy łyżkę masła oraz starty na drobnych oczkach tarki ser i posiekaną natkę kolendry. Mąkę przesiewamy do miski z przyprawami. Jajka łączymy z mlekiem, puree z pieczonej dyni oraz olejem. Dodajemy mokre składniki do suchych i ubijamy do powstania jednolitego ciasta. Na patelni rozprowadzamy olej i wylewamy dużą porcję ciasta, gdy się podpiecze układamy na środku porcję farszu i delikatnie składamy na pół. Tak powstałe naleśniki zapiekamy przez 10 minut w piecyku rozgrzanym do 160 stopni.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.