Obfita pieczonka z ogniska - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Obfita pieczonka z ogniska
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 50 g boczku duńskiego wędzonego ZM Pekpol
• 1 karkówka w marynacie ZM Pekpol
• 6 ziemniaków
• 2 cebule
• 3 ząbki czosnku
• 2 marchewki
• Liść laurowy
• Kilka ziarenek ziela angielskiego
• Sól, pieprz
• Liść białej kapusty
Sposób przyrządzenia:
Na dnie garnka ułożyć liść kapusty (inaczej pieczonka może się przypalić). Wszystkie pozostałe składniki pokroić w kostkę i ułożyć w garnku. Garnek przykryć i piec nad ogniem około godziny.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.