ciasto drożdżowe z jeżynami - przepis. Przepisy na Ciasta z owocami, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
ciasto drożdżowe z jeżynami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
ok. 3 szklanki mąki tortowej, szklanka mleka, 2 jajka, pół paczki świeżych drożdży, pół szklanki drobnego cukru, 25 g margaryny do pieczenia, 2 łyżki wody, świeże jeżyny
Sposób przyrządzenia:
Drożdże należy rozrobić w ciepłym mleku. Do miski wrzucić mąkę, jaja, cukier, margarynę, mleko i drożdże. Wyrobić ciasto na gładką masę i odstawić na ok. 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Połowę ciasta nakładam do wysmarowanej tłuszczem formy. Dodaję świeże jeżyny i nakładam pozostałe ciasto. Pieczenie trwa ok. 40 minut w temp. 180°C.

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.