Idealne rozwiązanie na pożywne, energetyczne śniadanie okraszone bogactwem witamin i poezji smaku świeżej truskawki. Zawarte w cieście wiórki kokosowe i cynamon nadają niepowtarzalny smak.
Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno z dodatkiem cukru. Następnie dodać żółtka, nadal miksując dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na końcu dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
Połowę przygotowanej masy wylać na wysmarowaną masłem patelnię. Omlet usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Z pozostałej masy usmażyć drugiego omleta.
Truskawki pokroić w drobną kostkę.
Usmażone omlety posmarować serkiem Philadelphia, dodać truskawki i złożyć na pół.
Czekoladę rozpuścić w mleku a następnie polać na wierzchu omlety.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.