Muffinki:
Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, maślankę i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i wymieszać niezbyt dokładnie. Przełożyć łyżeczką do formy - każdą dziurę wypełnić do dwóch trzecich. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Masa:
Białka przelać do miski, dodać szczyptę soli. Miskę umieścić nad garnkiem z wrząca wodą i ubić przez chwilę białka. Dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści. Zdjąć miskę z garnka i przestudzić białka. Następnie ubijać jeszcze około 10 minut. Po tym czasie dalej ubijając stopniowo dodawać masło. Na koniec wmieszać ulubiony ekstrakt. Podzielić masę na kilka części i dodać barwniki. Dekorować za pomocą rękawa cukierniczego. Smacznego :)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.