Biszkopt:
Kakao, masło, cukier oraz mleko zagotować w garnuszku. Wystudzić, a następnie dodać żółtka i mąkę, zmiksować. W oddzielnym naczyniu ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Przelać do formy o
średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Ostudzić, przekroić na 3 blaty.
Masa:
Śmietanę zagotować w garnuszku. Po zagotowaniu zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę i odstawić do jej rozpuszczenia, co pewien czas mieszając. Przestudzić. Schłodzić w lodówce kilka godzin, a następnie
ubić za pomocą miksera na gęstszą masę.
Blaty biszkoptu przełożyć masą, zostawiając trochę masy na wierzch i boki. Boki tortu obłożyć batonikami, a wierzch posypać m&msami. Torcik obwiązać wstążką.
Smacznego :)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.