Bajaderka - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
4-5 paczek herbatników
okruszki z ciasta
20 dag margaryny
3-4 łyżki kakao
olejek rumowy
1 szkl. cukru pudru
1/2 dżem wiśniowy
mleko
Sposób przyrządzenia:
Herbatniki pokruszyć, dodać i wymieszać wszystkie suche składniki. Margarynę utrzeć, dodać produkty sypkie, dżem. Jeśli będzie za ścisłe dodać mleko. Ciasto można uformować na blaszce lub zrobić kulki wielkości jajka. Odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godziny. Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.