Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać łyżkę masła.
Wyłożyć zamrożony szpinak i udusić.
3 ząbki czosnku przepuścić przez praskę, dodać do szpinaku.
Dodać sól, pieprz cayenne i dusić aż do odparowania wody.
Dodać śmietankę i dalej jeszcze poddusić kilka minut.
Ostudzić , dodać pokrojone w kostkę jajko i ser.
Wymieszać . Jeśli farsz jest za mało ścisły dodać łyżkę lub dwie bułki tartej. Wymieszać.
Przygotować ciasto:
0,5 kg mąki rozetrzeć z 1 dużą łyżką masła, dodać 3 jajka i troszkę ciepłej wody.
Zagnieść elastyczne ciasto i pozostawić pod przykryciem kilkanaście minut aby odpoczęło.
Ciasto dzielić na części i cienko rozwałkować.
Wykrajać małe krążki , nakładać farsz 1/2 małej łyżeczki , zalepiać i formować tortellini.
Włożyć do osolonego wrzątku małymi partiami. Od chwili wypłynięcia gotować 2-3 minuty.
Wykładać na półmisek lub deseczkę do lekkiego osuszenia.
Tortellini są tak pyszne, że wystarczy je lekko polać roztopionym masłem.
Smacznego!!!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.