1. Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Owinąć w folię spożywczą i roztłuc na cienko. Zdjąć folię, oprószyć mięso solą, suszoną bazylią i tymiankiem. Przykryć i odstawić na 1 godzinę do lodówki.
2. Na każdy filet nałożyć po 2 łyżki sera feta. Jeśli jest miękki, to można go rozsmarować, a jeśli nie - pokruszyć go wprost na filety. Na ser nałożyć liście szpinaku.
3. Zawinąć rolady i spiąć wykałaczkami aby się nie rozleciały.
4. Bazylię ułożyć na roladach. Włożyć rolady na najniższy pojemnik w parowarze i włączyć urządzenie na 30 minut gotowania.
Te rolady sa bardzo delikatne w smaku. Jeśli lubimy czosnek, to można dodać wyciśnięty przez praskę czosnek na ser feta.
To danie jest pełne smaku!!;)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.