Najlepsza bezglutenowa pizza - przepis. Przepisy na Pizze, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Najlepsza bezglutenowa pizza
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 szklanka (140g) uniwersalnej mąki bezglutenowej
10g świeżych drożdży
1/3 szklanki ciepłej wody
1 łyżka oliwy
szczypta soli i ulubione zioła
Sposób przyrządzenia:
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy na chwilę. Mąkę mieszamy z solą i ziołami, dodajemy oliwę i zaczyn, dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia - moje ciasto rosło ponad godzinę. Po wyrośnięciu wyrabiamy na stolnicy podsypanej mąką, wałkujemy w kształt koła, zawijamy brzegi i układamy ulubione dodatki - u mnie sos, ser, pieczarki, tuńczyk, papryka, kukurydza i suszone pomidory. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 210 stopni ok 30 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.