Bezglutenowy kruchy placek z wiśniami - przepis. Przepisy na Ciasta kruche, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Bezglutenowy kruchy placek z wiśniami
Bezglutenowy kruchy placek z wiśniami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
200g uniwersalnej mąki bezglutenowej
100g masła
1 jajko
3 łyżki cukru trzcinowego
słoiczek wiśni
(użyłam gęstych domowych wiśni, jeśli chcecie możecie użyć sklepowych, ale wtedy trzeba je podgrzać i zagęścić skrobią kukurydzianą)
Sposób przyrządzenia:
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy resztę składników i szybko wyrabiamy zwarte ciasto. Przekładamy na godzinę do lodówki.
3/4 ciasta wyklejamy formę do tarty i nakłuwamy widelcem. Podpiekamy 10 minut w 180 stopniach. W międzyczasie z pozostałej 1/4 części ciasta robimy 6 cienkich pasków i odkładamy. Wyciągamy ciasto z piekarnika i wykładamy wiśnie, na wierzchu układamy paski ciasta. Pieczemy 20 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.