Stokrotka rozsmakował(a) się w tym!
CIASTO:margarynę posiekać nożem razem z mąką, dodać resztę składników, połączyć ze sobą i zagnieść ciato. Podzielić na 3 lub 4 części. Rozwałkować cienkie placki ok 1 cm grubośći. Upiec każdy oddzielnie na jasno złoty kolor ok. 3-5 minut.
MASA: mąkę pszenną i ziemiaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka z cukrem zagotować i ugotować budyć. Margarynę utrzeć, dodawać porcjami zimny budyć. Masą przełożyć placki. Ozdobić polewą czekoladową lub dowolnie.
Ciasto im dłużej postoji tym jest smaczniejsze. Więc można zrobić je wcześniej.
Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.