Puchar po królewsku - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
1/2 szklanki śmietanki kremowej
3-4 dag cukru pudru
2 pomarańcze
2 morele z kompotu/lub puszki
4 małe porcje lodów truskawkowych
1/4 tabliczki czekolady
Sposób przyrządzenia:
1. Śmietankę oziębić, ubić, dodając pod koniec ubijania cukier puder.
2. Pomarańcze umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę razem z morelami.
3. Lody wyłożyc do pucharków, obłożyć bitą śmietanką, owocami i posypać startą czekoladą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.