Przygotowanie farszu:
Wszystkie składniki kroimy w małe kawałki, wrzucamy na patelnię z niewielką ilością oleju, podsmażamy, nastepnie dodajemu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego i przyprawiamy. Chwilę trzymamy na niewielkim ogniu, aż składniki zmiękną.
Na dno formy do pizzy kładziemy jedną warstwę ciasta francuskiego i nakuwamy widelcem spód. Przekładamy farsz na całą powierzchnię wyłożonego ciasta, dodajemy potarkowany ser, następnie przykrywamy drugą warstwą ciasta og góry i zalepiamy o brzegi tak by nie było szpar. Powierzchnię delikatnie nacinamy nożem robiąc kratkę (uważamy, by nie przeciąć ciasta). smarujemy żółtkiem.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 15-17 minut.
Gotowe! Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.