Rogalikiz nadzieniem z marmolady. - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Rogalikiz nadzieniem z marmolady.
Rogalikiz nadzieniem z marmolady.
usia rozsmakował(a) się w tym!
1 kostka tłuszczu, 3 szklanki mąki, 1 jajko, 10 dkg drożdży, 8 łyżek mleka, szczypta soli, marmolada twarda.
Sposób przyrządzenia:
Drożdże rozpuścić w mleku, ale nie gotować!. Przestudzić. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, dadając rozpuszczone drożdże. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło. Znów zagnieść ciasto. Rozwałkować, kroić na kwadraty. Nałożyć marmoladę, zawinąć cztery rogi i piec w piekarniku jakieś 10-15 minut, do czasu, aż rogaliki będą złociste. Po upieczeniu polukrować.
Smacznego:)

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.