Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym
Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 1 l bulionu warzywnego
• 1 główka czosnku
• posiekana natka pietruszki,
• 4 łyżki tartego żółtego sera gouda
• 50 g serka topionego (2x25 g serka topionego w mini-czteropaku)
• bułka na grzanki
• sól i pieprz
• oliwa do podsmażenia czosnku i grzanek
Sposób przyrządzenia:
Podgrzać w garnku wcześniej przygotowany bulion warzywny. Drobno pokroić czosnek i podsmażyć na patelni aż lekko się zarumieni. Do gorącego bulionu dodać serek topiony i podsmażony czosnek. Całość gotować ok. 30 minut. W tym czasie bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyliśmy czosnek. Bułkę smażymy aż będzie chrupiąca. Przygotowaną zupę nalewamy do kokilek i posypujemy startym serem żółtym i natką pietruszki. Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.