Kapuśniak - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Kapuśniak
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
50 gad kości, 25 dag włoszczyzny, 30 dag kapusty kwaszonej, 2 dag grzybów suszonych, 2 dag maki, 4 dag tłuszczu, sól, cukier, jałowiec
Sposób przyrządzenia:
Ugotować wywar z kości i włoszczyzny. Kapustę zalać wywarem i gotować do miękkości. grzyby ugotować, pokroić w paski.
Dodać do kapusty grzyby z wywarem, w którym się gotowały. Całość zaprawić zasmażką z tłuszczu i maki, doprawić solą i pieprzem, wrzucić parę ziaren jałowca i zagotować.
Utrzymać w stanie wrzenia jeszcze kilka minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.