Pierogi drożdżowe z rybą . - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Pierogi drożdżowe z rybą .
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 /2 kg mąki
4 dag drożdży
12 dag masła
370 ml mleka
1 łyżeczka cukru
Farsz :
1 strąk czerwonej papryki
1 strąk żółtej papryki
oliwa
curry
bazylia
sól
pieprz
2 cebule
1 łyżka posiekanej natki
1 puszka sardynek w sosie własnym
jajko
Sposób przyrządzenia:
1 . Drożdże połącz w ciepłym mleku i cukrem , odstaw na 10 minut . Dodaj mąkę i masło , oprósz solą , zagnieć . Odstaw na 10 minut .
2 . Farsz : cebulę i papryki pokrój , podduś na oliwie . Przypraw , ostudź . Dodaj sardynki i natkę , przypraw , połącz . Z ciasta formuj placki , ułóż farsz . Brzegi posmaruj roztrzepanym jajkiem , sklej . Wierzchy posmaruj jajkiem . Piecz 20 minut w 200 stopniach C .
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.