pero33, Dorota Rzeźniczak, monia676, agnieszkaderencz i inni (w sumie: 137) rozsmakowali się w tym!
1. Śliwki umyć i wypestkować.
2. Margarynę posiekać.
3. Do margaryny dodać mąkę przesianę przez sito, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy i jajka.
4. Zagnieśc ciasto i włożyć je do lodówki.
5. W połowie szklanki mleka rozpuścić budyń. Resztę mleka zagotować. Gdy będzie wrzało dodać rozpuszczony budyń i zagotować.
6. Do wyłożonej papierem (prostokątnej) formy wyłozyć połowę ciasta. Później śliwki, budyń i na wierzch położyć drugą połowę ciasta.
7. Piec w piekarniku w 170 stopniach przez około 45 minut, do zrumienienia się.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.