Anna Ka-ka, kaja184, terenia, lizzie i inni (w sumie: 53) rozsmakowali się w tym!
Na dnie okrągłej blachy układamy biszkopty. Do garnka dodajemy dwie szklanki gorącej wody, w której należy rozmieszać galaretkę o smaku leśnych owoców, odstawić do ostudzenia. Do tężejącej galaretki dodajemy najpierw jeden serek homogenizowany, dokładnie go rozmieszać, dodać jagody i lekko przemieszać a następnie masę przelać na biszkopty. Wstawić do lodówki. W kolejnym garnku rozmieszać z 2 szkl. wody zieloną galaretkę (o smaku kiwi), odstawić do ostudzenia. Tężejącą galaretkę przelać na masę jagodową. Wstawić do lodówki. W garnku rozmieszać dwie szklanki gorącej wody z galaretkę brzoskwiniową, odstawić do ostudzenia; do tężejącej galaretki dodać kolejny serek homogenizowany, dokładnie rozmieszać i przelać na zieloną galaretkę. Wstawić do lodówki. Truskawkową galaretkę rozmieszać z dwoma szklankami gorącej wody, ostudzić, truskawki ułożyć na serniku (ja użyłam mrożonych truskawek - od razu ułożyłam je na serniku, nie rozmrażałam ich) zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki. Smacznego.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.