jkm, o.i.a, joanna.ka, witaminkaa rozsmakowali się w tym!
Podudzia z kurczaka umyj,osusz,następnie ułóż je w piekarniku ,obsyp przyprawą i oblej miodem.
Zapiekaj w temperaturze 180C do czasu, aż mięso będzie miękkie a skórka chrupka.
Co 20 minut smaruj mięso miodem, który spłynął na blaszkę(ja smarowałam mięsko pędzelkiem tak jest najlepiej).
Pod koniec pieczenia mięsko należy obsypać chilli(do smaku).
Kukurydzę należy dokładnie oczyścić.Gotować w wodzie z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu kolby przekroić na 3-części.
Do potrawy dodałam gotowane warzywka(parykę i fasolkę)takie warzywka jakie lubię.
Talarki ziemniaczane: Ziemniaczki przekrój na ćwiarteczki,obmyj,obsyp przyprawą ułóż na grillu i piecz do momentu aż ziemniaczki będą chrupkie.
Wszystkie składniki należy ułożyć tak jak na zdjęciu.Dzięki takiemu ułożeniu potrawa prezentuje się niesamowicie.Sami zobaczcie;)
SmaczneGO
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.