moniczka81 rozsmakował(a) się w tym!
Jajka utrzyj z cukrem pudrem i solą na gładką masę. Dodaj olej,skórkę cytrynową i ajerkoniak,wymieszaj. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i porcjami dodawaj do masy jajecznej. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przełóż do formy i piecz 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczoną babkę wyjmij z formy i po ostudzeniu polej polewą czekoladową.
Polewa czekoladowa:
1/2 margaryny
4 łyżki cukru
4 łyżki wody
3 łyżki kakao
To wszystko rozpuścić i zagotować,następnie ostudzić i dodać 1 żółtko,dobrze wymieszać.
Gotową polewą polewamy ciasto.
Smacznego
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.