KOKOSOWY PRZYSMAK Z OWOCAMI - przepis. Przepisy na Ciasta i torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
KOKOSOWY PRZYSMAK Z OWOCAMI
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 1 i ½ szklanki mąki
• Szczypta soli
• ¾ szklanki cukru
• ½ szklanki wiórków kokosowych
• 20 dag masła
• 2 żółtka
• 1 słoik marmolady śliwkowej
• 30-40 dag owoców
• 1 op. Galaretki np. cytrynowej lub specjalna galaretka do kiwi
Sposób przyrządzenia:
- Mąkę przesiej na stolnicę, wymieszaj z cukrem, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi. Dodaj masło oraz żółtka. Składniki posiekaj ostrym nożem, a następnie rękoma zagnieć szybko kruche ciasto.
- Oderwij kawałek ciasta, z reszty uformuj kulę, owiń ją w folię spożywczą, odstaw na 30 min do lodówki. Schłodzone ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj na identyczne placki. Przełóż je na blachę. Odłożone ciasto (miękkie) umieść w szprycy, na jednym placku wyciśnij rant. Piecz na złoto w temp. 200 stopni (ok. 20 min.)
- Marmoladę podgrzej, przetrzyj przez sito. Posmaruj jeden placek, przykryj drugim z rantem. Wierzch również posmaruj marmoladą.
- Owoce umyj, obierz, pokrój na cząstki i ułóż na mazurku. Zalej tężejącą galaretką.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.