Zmiksować twaróg śmietankowy z mascarpone na gładką masę. Miksując powali dosypywać cukier i cukier waniliowy. Po kolei nie przerywając ucierania dodawać jajka. Masę serową podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, budyń czekoladowy i wlać kawę rozpuszczoną w 3 łyżkach rumu. Zmiksować. Do drugiej dodać budyń waniliowy i zmiksować.
Tortownicę posmarować masłem, dno wyłożyć biszkoptami. Na to wyłożyć ciemną masę serową, następnie warstwę biszkoptów i jasną masę serową. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180oC. Wyjąć, ostudzić.
Na wierzchu sernika ułożyć rodzynki wcześniej namoczone w rumie i zalać tężejącą galaretką, przygotowana według przepisu na opakowaniu- tylko w połowie wody. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.