Deser bananowy z galaretką i bitą śmietaną - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Deser bananowy z galaretką i bitą śmietaną
Deser bananowy z galaretką i bitą śmietaną
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 op. galaretki (o barwie zielonej, żółtej lub pomarańczowej)
1 duża śmietana kremówka - 36%
Puder cukier (wg gustu)
2 dojrzałe banany (lub inne owoce np. mango, ananas)
posypka do dekoracji (płatki migdałów, kolorowe lukrowe kuleczki itp.)
Sposób przyrządzenia:
Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i rozlać do pucharków/salaterek.
Ubić śmietanę kremówkę dodając podczas miksowania puder cukier do smaku.
Gdy galaretka będzie już stężała, można nałożyć na nią bitą śmietanę i udekorować bananem (lub innymi owocami) oraz posypką.
W przypadku dekoracji z bananów deser należy niezwłocznie skonsumować, gdyż szybko traci walory estetyczne
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.