Mazurek figowy z białą czekoladą - przepis. Przepisy na Ciasta kruche, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Mazurek figowy z białą czekoladą
Mazurek figowy z białą czekoladą
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
25 dag mąki
15 dag masła
1/2 szklanki cukru
jajko
Na masę
1/2 litra mleka
po 25 dag cukru i suszonych fig
łyżka masła
op.białej czekolady
Sposób przyrządzenia:
Z mąki, masła, jajka i cukru zagnieść szybko kruche ciasto.Schłodzić je około przez 15minut w lodówce.Rozwałkować i przenieść na blachę.Piec 10-15 minut w temp 180st (przed pieczeniem ciasto nakryć pergaminem i obciążyć suchym grochem).Figi namoczyć, osączyć, cienko pokroić.Zagotować mleko z cukrem.Gdy masa zacznie gęstnieć, dodać figi oraz masło.Całość ponownie zagotować i odstawić.Chłodną masę wyłożyć na upieczony spód.Mazurek udekorować rozpuszczoną białą czekoladą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.