Ugotowane jajeczka przecinamy wzdłuż na równe 2 połówki. Wybieramy żółtka, które rozdrabniamy i dodajemy do nich rozdrobnionego tuńczyka, szyneczkę lub pieczarki i mieszamy z majonezem, pieprzem i sola do smaku by powstała zwarta konsystencja. Farsz wkładamy do zagłębień jajeczek, które następnie układamy na talerzu z liśćmi sałaty farszem do dołu. Następnie nacinamy miejsce na języczek i wkładamy tam kawałek marchewki. Wyżej robimy otworki wykałaczką na dziurki do oczu, w które wkładamy ziarenka pieprzu. I tak robimy po kolei z każdą połówką jajeczka zapełniając nimi przygotowany talerzyk.
Ułożone "żabki" smarujemy majonezem i posypujemy szczypiorkiem...
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.