PASCHA Z BAKALIAMI - przepis. Przepisy na Ciasta bez pieczenia, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
PASCHA Z BAKALIAMI
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
PASCHA Z BAKALIAMI
Składniki:
1/2 kostki masła
1 szklanka cukru
1 litr mleka pasteryzowanego świeżego
500 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
2 cukry waniliowe
5 jajek
bakalie (orzechy, wiórki kokosowe, płatki migdałów, rodzynki, owoce kandyzowane, skórka pomarańczowa, to co lubimy)
Sposób przyrządzenia:
Mleko zagotować z cukrem. Śmietanę lub jogurt naturalny rozbić z cukrem waniliowym i jajkami. Wlać do gorącego mleka i mieszając zagotować aż się rozdzieli serwetka. Odcedzić na czystej ściereczce i ostudzić. Masło utrzeć na gładką masę. Do utartego masła dodać po trochu masę serową, a następnie ulubione bakalie.Wyłożyć do natłuszczonej formy i schłodzić w lodowce. Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.