Wielkanocne babeczki z białą czekoladą i bananami - przepis. Przepisy na Babki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Wielkanocne babeczki z białą czekoladą i bananami
Wielkanocne babeczki z białą czekoladą i bananami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1/4 szklanki kakao
1 łyżeczka sody
1/4 łyżki proszku do pieczenia
1/2 łyżki soli
1/3 szklanki oleju
3 banany
1 jajko
biała i mleczna czekolada w tabliczce
Sposób przyrządzenia:
W jednej misce mieszamy pokrojone w drobne kawałki banany, jajko i olej. W drugiej misce mieszamy wszystkie pozostałe składniki aż powstanie ładna, jednolita masa. Następnie łączymy składniki z dwóch mis i dorzucamy pokruszoną czekoladę mleczną i białą. Wlewamy do papierowych foremek i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Pycha!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.