Śledzie wielkopostne - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Śledzie wielkopostne
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Filet śledziowy solony ok.1/2 kg
5 średnich cebul
mały koncentrat pomidorowy
olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić w paski i wrzucić do salaterki. Cebulę pokroić, zeszklić na oleju. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, troszkę podlać wodą. Można dodać liścia laurowego, ziele angelske.Lubię jeszcze dodać jabłko pokrojone w kostkę. Nie dosalać. Wszystko zagotować i zalać pokrojone śledzie. Odstawić na dobę do lodówki.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.