Stokrotka rozsmakował(a) się w tym!
Migdały parzymy, obieramy ze skórek i kroimy w paski. Orzechy siekamy, rodzynki myjemy i przebieramy. Figi myjemy i kroimy w paski.
Masło ucieramy na śmietanę, ucierając w dalszym ciągu dodajemy po jednym jajku i po jednej łyżce cukru.
Mąkę przesiewamy i mieszamy z bakaliami, dodajemy utłuczoną wanilię. Utartą masę mieszamy dokładnie z bakaliami oprószonymi mąką i wykładamy cienką warstwą na płaską dużą blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 25 minut. Przed podaniem mazurek kroimy w wąskie długie paski.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.