CANNELLONI - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
CANNELLONI
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
ok. 500 g mięsa mielonego- 18 rurek makaronu cannelloni
- 1 cebula,jedno jajko
- 3 ząbki czosnku
-- kilka plastrów żółtego sera
- sos beszamelowy
- sól, pieprz, oliwa z oliwek, bazylia, koncentrat pomidorowy
baszamel
50 g masła
50 g mąki
600 ml mleka
szczypta gałki muszlkatołowej
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę i czosnek.
Dodajemy mięso mielone i podsmażamy aż przestanie być surowe.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i łączymy z mięsem.Wbijamy jajko i
mieszamy wszystko razem.Tak przygotowany farsz nakładamy do
rurek. Nadziane rurki układamy w żaroodpornym naczyniu.
Całość zalewamy sosem beszamelowym.
beszamel
Masło rozgrzać, zdjąć z ognia i ciągle mieszając dodawać mąkę.
Wymieszać na gładką masę, dodać mleko i ciąglę mieszając
doprowadzić do wrzenia. Beszamel zdjąć z ognia i doprawić gałką,
solą i pieprzem.
Pieczemy cannelloni 30 minut w temperaturze 200 stopni
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.