Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
50 gr fasolki szparagowej
3-4 łyżki oliwy
sos pomidorowy:
- 5 łyżek oliwy
- mała posiekana cebula
- szczypta suszonego oregano
- pieprz
- puszka pomidorów pelati
- posiekana natka pietruszki
- listki bazylii
Sposób przyrządzenia:
Cebulkę posiekac i zeszklic na patelni, dodać oregano.
Po chwili smażenia dodać pomidory i zagotować.
Zmniejszyć ogień i dusić
Fasolkę ugotować, opruszyć pieprzem.
Zalać sosem i dusić aż sos odparuje.
Posypać ziołami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.