Frappe czekoladowo - śmietankowe. - przepis. Przepisy na Kawy i herbaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Frappe czekoladowo - śmietankowe.
Frappe czekoladowo - śmietankowe.
2 łyżeczki kawa rozpuszczalna,
4 sztuki kostki lodu,
2 kostki cukier trzcinowy,
150 ml mleko,
50 ml woda,
2 gałki lody czekoladowo - śmietankowe,
do smaku bita śmietana w sprayu,
do smaku polewa czekoladowa,
do smaku waflowe rureczki
Sposób przyrządzenia:
Do garnuszka wsypujemy kawę i wlewamy wodę dokładnie miksujemy, aż się kawa rozpuści. Rozlewamy do schłodzonych szklaneczek i dolewamy mleka. Dodajemy kostkę cukru oraz lód. Wierzch ozdabiamy bitą śmietaną, a następnie dodajemy gałkę lodów. Polewamy polewą czekoladową i podajemy z rureczką waflową. Smacznego !!
* Z przepisu wychodzą 2 porcje.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.