Z pierniczona kawa - przepis. Przepisy na Kawy i herbaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika,
100ml śmietanki 30%,
2 łyżki cukru pudru,
rurki do dekoracji.
Sposób przyrządzenia:
Kawę zalać wrzątkiem we dwóch filiżankach. Do każdej dodać po ćwierć łyżeczki przyprawy do piernika. Wymieszać. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przy pomocy szprycy wycisnąć trochę śmietanki na wierzch kawy. Udekorować rurkami waflowymi. Podawać od razu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.