Artykuł promocyjny
Opublikowany przez:
Familiepl
2018-10-08 11:59:13
Autor zdjęcia/źródło: Płatki zbożowe Lubella - Wielkie Testowanie!
Okres jesienny to dość trudny czas dla maluchów, które muszą się przestawić z trybu wakacyjnego, a do tego zmierzyć się z jesienną zmianą pogody. Dość ponure poranki nie wprawiają w dobry nastrój – i również dzieci mogą się poczuć tą aurą nieco przygnębione. Od kapryśnego humoru do marudzenia i ociągania się przy śniadaniu już niedaleka droga...
- Jesień bywa trudnym czasem dla wielu rodzin z dziećmi. Zaczyna się szkoła, dni są coraz krótsze, a coraz mniej przyjemna pogoda sprzyja dziecięcemu marudzeniu. Pewnie wielu rodziców stwierdzi, że w całym zabieganym dniu największym wyzwaniem są poranki. Jak dobrze wiemy, dzieci po mistrzowsku opóźniają poranne rytuały, a dla wielu z nich śniadanie jest dość ciężkim obowiązkiem. Rodzice powinni wiedzieć, że śniadanie w domu powinno być pierwszym i podstawowym posiłkiem dziecka, by maluch mógł się prawidłowo rozwijać i uczyć. Jak sprawić, by dziecko chętnie zjadało śniadanie? Płatki zbożowe potrafią rozwiązać ten problem - wystarczą talerz i mleko lub jogurt do dodania – podpowiada Anna Paluch, psycholog i psychodietetyk.
- Dzieci tym bardziej ochoczo zaczną nakładać je na talerz, jeśli będą miały ciekawe kształty i pyszny smak. Idealne rozwiązanie dla śniadań bez nudy i bez marudzenia to pełnoziarniste płatki bez dodatków, ale o ciekawych kształtach i kolorach, z których można komponować ulubione zestawy. Znakomicie sprawdzą się płatki zbożowe od Lubelli, które są nie tylko pysznym, ale także wartościowym rozwiązaniem. Dzięki nim śniadania z pewnością nie będą już nudne – dodaje psychodietetyk.
Wszyscy rodzice znają problem marudzenia przy śniadaniu. Są jednak ciekawe sposoby, aby temu zaradzić i sprawić, by dzięki temu śniadania przestały być nudną, rutynową czynnością. Dzieci o wiele chętniej przybiegną na śniadanie i szybciej też je zjedzą, jeśli codziennie będzie czekała na nie jakaś mała odmiana. A płatki zbożowe, które mają oryginalne i ciekawe kształty na pewno będą dla dzieci interesujące – zwłaszcza, jeśli na śniadanie codziennie podamy inny ich rodzaj.
Dobrze jest też urozmaicać posiłki – do płatków można dodać mleko, drugiego dnia jogurt, a w kolejne dni - owoce. Maluchy z przyjemnością zjedzą śniadanie, jeśli będzie ono oryginalne i kolorowe.
Lubella udoskonala skład swoich produktów, aby dzieci jadły jeszcze bardziej wartościowo. Dlatego też płatki zbożowe Lubella są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego!
Płatki Lubella mogą poszczycić się polskim rodowodem i dobrym składem. Zawierają pełne ziarno, błonnik i minerały prosto z natury takie jak m.in.: fosfor, mangan, czy żelazo.
Twoje dziecko też marudzi przy śniadaniu? Nie musi tak być Wypróbuj płatki zbożowe Lubella, które naturalnie zasmakują twojemu maluchowi.
Lubella Miodo Kółka - to chrupiące, aromatyczne płatki powstałe z pełnoziarnistej mąki pszennej i owsianej oraz naturalnego miodu. Zawierają wartościowe minerały tylko z natury: żelazo, miedź, mangan i fosfor. Są też źródłem cennego błonnika. Wystarczy mleko lub jogurt, by łatwo i szybko zamienić je w pyszne śniadanie dla naszej pociechy.
Lubella Choco Muszelki - chrupiące, kakaowe płatki zbożowe z wysokogatunkowej i pełnoziarnistej mąki pszennej oraz prawdziwego kakao. Choco Muszelki są bogate w błonnik pokarmowy i zawierają cenne minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, miedź i witaminę B1. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji.
Lubella Choco Kulki - zbożowe, chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i naturalnego kakao. Choco Kulki są bogate w błonnik i dostarczają organizmowi minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, cynk i witaminę B1. Serwowanie? Z mlekiem lub jogurtem.
Lubella Choco Piegołaki - zbożowe, chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i naturalnego kakao. Choco Piegołaki są bogate w błonnik i dostarczają organizmowi minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, miedź. Wystarczy dodać jogurt, mleko lub owoce i gotowe!
Lubella Cinis to płatki zbożowe powstałe z wysokogatunkowej mąki z pełnego ziarna. Są źródłem cennego błonnika, a także: fosforu, żelaza, cynk, manganu i witaminy B1. Płatki zbożowe Cinis, podane z mlekiem lub jogurtem, dodadzą energii i zaspokoją głód.
Lucyna B.; Magdalena C.;Joanna B.;Aneta S.; Emilia B.; Edyta J.; Joanna H.; Małgorzata R.; Anna H.; Maria K.;
Karolina K.; Joanna O.; Marek N.; Monika A.; Paulina J.; Beata S.; Katarzyna G.; Angelika K.; Agnieszka D.; Weronika R.;
Agnieszka D.; Klaudia H.; Izabela G.; Malgorzata B.; Donata T.; Karol W.; Marta F.; Sylwia S.; Monika G.; Agnieszka P.;
Laura P.; Monika D.; Anna Ś.; Aleksandra M.; Agata B.; Klaudia C.; Oliwia W.; Patrycja G.; Halina R.; Agnieszka K.;
Anna P.; Anna D.; Izabela S.; Damian D.-I.; Agnieszka E.; Grażyna J.; Krystyna H.; Sylwia K.; Ewa K.; Elżbieta P.-L.
Powiadomimy Was drogą mailową o wysłaniu płatków oraz formie zamieszczenia recenzji ;)
Gratulacje!
Na odpowiedzi i zgłoszenia czekamy do dnia 18 listopada 2018 r. do godziny 23.59.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!