Opublikowany przez: Mela134
Autor zdjęcia/źródło: Domowe nuggetsy@flikr.com/Michelle Tribe
Przede wszystkim powinnaś przygotować zdrowszą panierkę. Do tartej bułki dodaj pokruszonych płatków kukurydzianych. Taka panierka jest o wiele smaczniejsza i mniej kaloryczna. Możesz ją przygotować na zapas i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Panierka wchłania tłuszcz ze smażenia dlatego domowe nuggetsy upiecz w piekarniku. Nabiorą one złotej barwy i nie będą tłuste. Podaj je ze smacznymi domowymi sosami i koniecznie z surówką.
Nuggetsy z piekarnika
Składniki:
Składniki sosu:
Wykonanie KROK PO KROKU:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Patrycja Sobolewska 2016.05.17 16:49
na pewno przepyszne ;)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.