Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-06-24 12:59:18
„Dieta bezglutenowa: co wybrać?” została napisana pod redakcją naukową Hanny Kunachowicz wraz ze specjalistami ds. żywienia. Jest idealną pozycją dla osób, które właśnie dowiedziały się, iż są uczulone na gluten lub dla tych, którzy chcą zmienić swoją dietę by poczuć się lepiej. Książka została podzielona na 10 rozdziałów, pełnych ważnych i sprawdzonych informacji; czym jest choroba nazywana celiakia, jakie są właściwości glutenu, na co powinniśmy zwrócić uwagę przy komponowaniu diety bezglutenowej.
Pozycja jest pełna porad dotyczących przechowywania żywności, charakterystyki wartości odżywczej produktów bezglutenowych oraz na jakie składniki powinniśmy zwrócić uwagę kupując produkty w sklepie czy będąc w restauracji. Idealnym pomysłem jest dodanie przez autorów najczęściej zadawanych pytań oraz dodanie do nich profesjonalnych odpowiedzi. W książce znajdziemy odpowiedzi na takie pytania jak:
Dla osób chorujących na celiakię idealnie sprawdzi się tabela składu i wartości odżywczych produktów bezglutenowych, umieszczona przez autorów książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?”. Znajdziemy w niej wszelkie przydatne wartości odżywcze.
Książka została wydana przez Wydawnictwo Lekarskie PZWL, a zakupić ją możesz TUTAJ>>
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.