Opublikowany przez:
monika.g
2014-12-10 13:43:34
Danie takie jak pierogi przygotowujemy również na codzień. Nie jest ono szczególnie wykwintne, ale za to wyjątkowe, gdyż jest to tradycyjnie polska potrawa. Pierogi to potrawa wykonana z ciasta gotowanego lub pieczonego, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. Te wigilijne nadziewa się kapustą i grzybami, czyli składnikami najlepiej dostępnymi o tej porze roku. Pierogi z kapustą i grzybami, przepis sprawdzony i polecany.
Składniki:
Ciasto pierogowe:
• 4 szklanki mąki
• 2 łyżeczki soli
• 2 łyżeczki oleju
• około 2 szklanek ciepłej wody
Farsz:
• 1 słoik litrowy suszonych grzybów
• 1 kg kiszonej kapusty
• 1 marchewka
• 1 pietruszka
• sól i pieprz
• 3 łyżki oliwy
• 3 cebule, pokrojone w kosteczkę
Wykonanie KROK PO KROKU:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.