Opublikowany przez: monika.g 2016-03-23 18:32:19
Pascha nie jest u nas zbyt rozpowszechnioną potrawą świąteczną. Przez wiele osób jest nawet nieznana, ale ci, którzy jej próbowali doceniają ten niezwykły smak. Robi się ją przede wszystkim z mleka i jajek, które kojarzone są z wiosennym odradzaniem się przyrody. Ten symboliczny wymiar odnosi się również do świąt wielkanocnych, które są pamiątką Zmartwychwstania, czyli odrodzenia do nowego życia.
Pascha wielkanocna nie musi być tylko daniem świątecznym, przyrządzanym raz do roku. Zapewniam, że gdy jej spróbujecie na pewno będziecie chcieli ją przyrządzać nie tylko w święta. Może ona być po prostu dobrym deserem lub alternatywą dla sernika na zimno. Wypróbujcie oba przepisy i powiedzcie, który smakuje wam bardziej.
Pascha wielkanocna - przepis TRADYCYJNY
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU:
Pascha wielkanocna - przepis NIETYPOWY>>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
JD1975 2016.04.14 15:06
Wygląda przepysznie. Przepis tradycyjny znam bo moja babcia często to robiła. Jak patrze na tą wersje nietypową to jestem ciekawy jak spakuje, bo wygląda pysznie!
JD1975 2016.04.14 15:05
Wygląda przepysznie. Przepis tradycyjny znam bo moja babcia często to robiła. Jak patrze na tą wersje nietypową to jestem ciekawy jak spakuje, bo wygląda pysznie!
Stokrotka 2016.03.24 20:02
Mmmmmm wygląda bardzo apetycznie...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.