Opublikowany przez: Mela134
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU:
1. Rozgrzej mały rondel i potrząsając, upraż w nim sezam, aż zacznie się rumienić.
2. Wysyp do miseczki i odstaw.
3. Rozgrzej olej w woku lub na dużej patelni.
4. Wrzuć pokrojonego kurczaka, smaż kilka minut.
5. Następnie dodaj cebulę i czosnek.
6. Smaż 2-3 minuty, cały czas mieszając, aż cebula nieco zmięknie.
7. Dodaj kapustę włoską i pekińską.
8. Smaż na dużym ogniu 2-3 minuty, cały czas mieszając.
9. Dodaj kiełki rzodkiewki i smaż jeszcze kilka sekund.
10. Przesuń warzywa na bok patelni, a w wolne miejsce wlej sos i 2 łyżki wody.
11. Mieszając, podgrzej, a następnie wymieszaj warzywa z rozcieńczonym sosem.
12. Dopraw do smaku i posyp prażonym sezamem.
FOTO: Kiełki rzodkiewki@flikr.com/Janet Hudson
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
CMidgett73 2017.03.29 21:54
Odkąd jem kiełki moja cera jest lepsza i czuję się dużo lepiej!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.