Opublikowany przez:
monika.g
2014-12-10 15:32:17
Zarówno kapusta wigilijna, jak i tradycyjny bigos najlepiej jest przygotować wcześniej i zamrozić, a odgrzać dopiero przed podaniem. Wtedy będzie smakować najlepiej. Warto więc ugotować oba te dania dużo wcześniej i zamrozić. Będziemy wówczas mieli mniej pracy i więcej wolnego czasu przed samymi Świętami. Tak przygotowaną kapustę możemy podawać jako jedno z dań Wigilijnych, jako przystawkę do smażonej czy pieczonej ryby lub wykorzystać jako farsz.
Składniki (na 4 porcje):
• 800 g kapusty kiszonej
• 50 g suszonych borowików
• 1 marchewka
• 1 duża cebula
• 4 łyżki oleju roślinnego
• 1 łyżka mąki
• sól, świeżo zmielony czarny pieprz, cukier do smaku
Wykonanie KROK PO KROKU:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.