Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-07-20 13:04:27
fot. materiały promocyjne
Kanapeczki - biedroneczki:
pomidorki koktailowe
pieczywo
czarne oliwki
śmietana lub jogurt (na oczka)
plasterek sera żółtego
plasterek szynki
liście szpinaku
rzodkiewki
zielony ogórek
jajko na twardo
Aby wykonać biedroneczki wystarczy kilka prostych kroków. Przekrój pomidorki na pół, ich skórkę nakłuj wykałaczką. Pokrój część oliwek bardzo drobno, resztę pokrój w plasterki. Na liściach szpinaku ułóź połówki pomidorków, w miejsce buziek naszych biedronek ułóż końcówki pokrojonych oliwek, a mniejsze umocuj we wcześniej zrobionych dziurkach w pomidorkach. Weź kromki chleba, posmaruj masłem, i ułóż plaster sera. Z plasterka szynki wytnij ciało motyla, dwa cienkie plasterki ogórka ułóż po obu stronach, jak skrzydełka. Niżej dwa plasterki jajka ugotowanego na twardo. Na każdym ogórku połóż po jednym plasterku rzodkiewki z każdej strony. Niech na każdej rzodkiewce znajdzie się jeszcze plasterek oliwki. Na jajku, ułóż po połówce pomidorka. Motylek gotowy - połóż go obok biedronek, wolne miejsce na talerzu udekoruj szpinakiem i zajadaj ze smakiem.
Kanapeczki Biedroneczki - Ubu gotuje>>>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.