Opublikowany przez: Paulina22 2014-04-09 12:48:35
Wychodzimy na przeciw Waszym świątecznym przygotowaniom. Z pewnością wiele razy przygotowywałyście jajka pod różną postacią, a kolejne święta to dobra okazja na nowe przepisy! Dzięki nam nie musicie już się zastanawiać, jak tym razem przygotujecie jajka, aby rodzina nie pomyślała, że ciagle dostaje to samo. Mamy dla was jajka faszerowane zapiekane.
Jajka faszerowane zapiekane, to doskonałe danie. Nie wymagają wielu składników, są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Jajka te będą doskonałe komponowały się z innymi potrawami podczas wielkanocnego śniadania.
Jajka faszerowane zapiekane
SKŁADNIKI:
Przygotowanie KROK PO KROKU:
Jajka, obrane ze skorupek, kroimy na połowę. Wyjmujemy żółtka, a białka odkładamy na deseczkę. Na oleju lekko podsmażamy posiekaną cebulę. Rozcieramy żółtka, dodajemy bułkę tartą, śmietanę, cebulę, surowe jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Porcją farszu wypełniamy białka. Następnie układamy tak przygotowane białka w naczyniu do zapiekania. wierzch posypujemy dość obficie tartą bułką i skrapiamy roztopionym masłem. Jajka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 12-15 minut. Danie jest gotowe, gdy bułka równomiernie się zarumieni. Podajemy gorące na liściach sałaty.
Przepis na jajka faszerowane w wersji light TUTAJ>>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Stokrotka 2014.04.09 15:31
Mniam mniam, zapachniało świętami!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.