Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Redakcja F. Redakcja 2023-12-18 12:08:40
Autor zdjęcia/źródło: zdjęcia użytkowniczek z testowania Inka inspiruje/Instagram
Kawa zbożowa Inka może być pita o każdej porze dnia, nawet wieczorem – nie zawiera kofeiny i mogą ją pić kobiety w ciąży, mamy karmiące i dzieci powyżej trzech lat. Inka to nie tylko kawa zbożowa, ale też napoje roślinne, które w połączeniu z kawą zbożową smakują przepysznie. A jeśli dodasz do nich ulubione (te oczywiste i mniej oczywiste) dodatki, czeka Cię prawdziwa uczta dla podniebienia.
Ewa.tarasek podkreśliła smak Inki odrobiną wanilii:
Ulubiona kawa zbożowa to od lat @inka.pl. Najbardziej smakuje mi ta klasyczna z dodatkiem napoju roślinnego owsianego o smaku wanilii, mniam! Kawę przygotowałam trochę w wersji na słodko z dodatkiem czekolady.
Jak Wam się podoba taka propozycja podania? Napój idealnie sprawdzi się na te chłodne, zimowe wieczory. W tej wersji mogę go pić codziennie!
Mommy_an zachwyciła się smakiem deseru na bazie kawy zbożowej Inka:
Dzisiaj pokażę Wam, jaki fajny przepis odkryłam na przepyszny deser z kawą zbożową Inka @inka.pl.
Inkowa chmurka, bo tak się on nazywa, jest łatwy do wykonania i potrzebujemy tylko kilku składników:
- 2 łyżeczki Inki Klasycznej
- 13 łyżek gęstego jogurtu
- 2 łyżeczki ciemnego kakao
- 3 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
Mieszamy ze sobą 3 łyżki jogurtu, 2 łyżeczki kakao i 1 łyżeczkę miodu. Masę układamy na dnie szklanki. Następnie mieszamy 10 łyżek jogurtu, 2 łyżeczki kawy Inki i 2 łyżeczki miodu. Jasną masę wykładamy na kakaową. Dla pięknego efektu możemy czymś ozdobić naszą Inkową chmurkę, ja użyłam czekoladowych gwiazdeczek, by wprowadzić ten cudowny klimat. Zapraszam Was również na stronę www.inka.pl gdzie znajdziecie też inne smaczne przepisy z produktami Inka!
Mom_baby_mus przypomniała sobe smaki dzieciństwa z Inką o smaku Czekolada i chilli:
Jak kojarzy Wam się smak dzieciństwa? Dla mnie jednym z takich smaków jest smak @inka.pl. To pierwsza kawa, jaką mogłam wypić i uwielbiam jej smak do dziś.
@inka.pl zaprasza nas do akcji "Zadbaj o siebie jesienią" i zachęca do wypróbowania nowej kawy zbożowej o smaku czekolada i chilli. Ja postanowiłam wypróbować ją w jednym z przepisów dostępnych na stronie Inka.
Składniki:
4 łyżeczki Inki o smaku Czekolada i chilli
50 ml napoju Barista Owsiane od Inki
200 ml napoju owsiananego o waniliowym smaku
2 łyżeczki miodu
2 łyżeczki kakao
szczypta chili
szczypta kardamonu
Przygotowanie: 4 łyżeczki kawy zbożowej czekolada i chilli zalejesz 200 ml napoju owsianego od Inki o smaku waniliowym, dodasz miód i odrobinę kardamonu, udekorujesz całość pianką z Baristy i szczyptą chilli lub kardamonu, a uzyskasz równie pyszny efekt i niepowtarzalny smak. Ja jestem zachwycona tym smakiem.
Mama 53_metry szczęścia przekonała nas, że kawa zbożowa Inka to doskonały wybór na chłodne poranki:
Witajcie! Piękna niedziela na pokładzie! Mam nadzieję, że wszyscy wyspani. Jeśli tak, to pora na chwilę dla siebie i odrobinę inspiracji!
Na dzisiejszym zdjęciu przedstawiam Wam moje nowe odkrycia - kawę Inka z Czekoladą i chili oraz napój Inka Owsiany Barista.
Kawa Inka to doskonały wybór na chłodne poranki lub słodkie popołudnie. Jej delikatny smak i aromat idealnie komponują się z nutką czekolady i pikantnością chili. To połączenie daje mi nie tylko wspaniały smak, ale także dodatkowe przyjemności na cały dzień!
A napój owsiany Barista to absolutny hit wśród napojów roślinnych. Jego kremowa konsystencja i lekko słodki smak to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Aż trudno uwierzyć, że jest w 100% roślinny! Dlatego właśnie postanowiłam połączyć te dwa smakowe doznania i stworzyć niezwykłą kombinację:
Kawa inka z Czekoladą i chili w towarzystwie spienionego napoju owsianego Barista, a na koniec przyprawa korzenna - to jest dopiero harmonia smaków!
Kończąca się jesień to czas, kiedy trzeba zadbać o siebie i swoje samopoczucie! Dlatego zachęcam Was do spróbowania tej wyjątkowej kombinacji. Odkryjcie nowe smaki, zainspirujcie się Inką i cieszcie się chwilą relaksu!
Influencerka Halofamily, stwierdziła, że nic tak nie rozgrzewa i nie wyostrza zmysłów od zimowego napoju piernikowego:
Czym jest dla Was grudzień? Dla mnie to
Czujecie? Widzicie? Słyszycie? To dla mnie cała esencja grudnia. Zresztą, grudzień ma coś w sobie otulającego, troskliwego. To miesiąc, w którym częściej myślę o sobie i o swojej przyjemności.
Żeby jeszcze bardziej umilić sobie długie zimowe wieczory, piję rozgrzewające napoje, o intensywnym korzennym aromacie. Całość robię na bazie kawy zbożowej - Inka klasyczna (Inka ma w swojej ofercie bogatą gamę smaków, ulubiona mojego męża to Inka z czekoladą i chilli) z dodatkiem napoju roślinnego - Owsiane Barista od Inki.
Do rondelka wlewam Owsiane od Inki i podgrzewam. Następnie dodaję Inkę klasyczną, przyprawę do piernika, cynamon, szczyptę kardamonu i mieszam. Czasem, gdy mam większą ochotę na słodycz, dodaję łyżeczkę cukru brązowego. Na koniec dolewam spienione Owsiane Barista od Inki.
Nic tak nie rozgrzewa i nie wyostrza zmysłów od zimowego napoju piernikowego.
Dla szasiakate zapach i smak Inki to smak dzieciństwa...
Wspomnienia z dzieciństwa najczęściej mają smaki i zapachy… Jednym z moich jest smak i zapach Inki☺️
Niezmiennie przywodzi na myśl beztroskie dziecięce chwile więc mam nadzieję, że i moje dzieci będą ją kojarzyć równie przyjemnie.
Z Zochą postawiłyśmy tym razem na kawę zbożową @inka.pl z czekoladą i chilli, zalaną gorącym spienionym napojem owsianym Inka, posypaną cynamonem. Znakomicie smakuje i wspaniale rozgrzewa więc to idealna kompozycja na zimowe popołudnia i wieczory❄️
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.