Opublikowany przez: Joanna P. Redakcja 2018-03-20 15:12:32
Autor zdjęcia/źródło: Ikea szokuje - larwy w burgerach, Pixabay mastrminda
Szwedzka sieć stara się podążać za trendami, a czasami lepiej byłoby powiedzieć, że trendy wyznacza. Od lat IKEA znana jest z propagowania zdrowego stylu życia, dbałości o pracowników i niebanalnych pomysłów na aranżację przestrzeni. Do sklepów szwedzkiej sieci podążamy nie tylko na zakupy meblowe, ale również możemy zaopatrzyć się w kulinarne specjały rodem z północy i przy okazji zjeść obiad z całą rodziną.
Kilka lat temu IKEA wprowadziła do menu nową wersję popularnej w Skandynawii mięsnej potrawy - klopsiki wegetariańskie, które cieszą się dużą popularnością. Ostatnio można było usłyszeć o pomyśle na wprowadzenie wegetariańskiego hot doga. Prace nad opracowaniem optymalnej receptury trwają. Trudno sobie wprawdzie wyobrazić smak takiego dania, ale pomysłowi Szwedzi z pewnością zrobią wszystko, aby zadowolić podniebienia osób nie jedzących mięsa.
Najnowszy pomysł poszerzenia menu restauracyjnego jest w porównaniu z wegetariańskim hot dogiem delikatnie mówiąc zaskakujący. Mianowicie doszły nas słuchy o pomyśle na wprowadzenie do IKEA Foods burgera z larwami chrząszcza nocnego. Nie będzie to po prostu kanapka z larwami, tylko mieszanka warzyw (min. buraki i ziemniaki) zawierająca larwy, ale mimo wszystko... Zwolennicy tradycyjnego burgera z wołowiną chyba nie będą zachwyceni. Pomimo mało apetycznie brzmiącego pomysłu na nową potrawę, nam się ten rozmach podoba.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.