Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-07-01 15:39:41
Chłodnik z botwinki
Dodane przez flowerek
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Botwinkę umyj i posiekaj, a buraczki obierz jeśli trzeba (bardzo młodych buraczków nie musisz obierać), a następnie pokrój je w małą kostkę. Umieść botwinkę z buraczkami w garnku i zalej 1/2-1 szklanki wody, dodaj sok z cytryny, aby buraczki nie straciły koloru i gotuj około 10 minut, po czym odstaw do ostudzenia. Dodaj przeciśniety przez praskę czosnek i wymieszaj, po czym dodaj jogurt, drobno posiekany koperek, szczypiorek oraz ogórek pokrojony w drobną kostkę. Dopraw do smaku i odstaw do lodówki na około 30 minut. Podawaj z ugotowanym jajkiem.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
gocha2323 2016.07.07 22:35
aż zgłodniałam!
Patrycja Sobolewska 2016.07.03 11:27
uwielbiam !
Stokrotka 2015.07.02 12:37
Nigdy takich nie robiłam.. ciekawe czy dzieciakom by posmakowały..
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.