Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-07-01 15:39:41
Chłodnik z łososiem na białym barszczu
Dodane przez plomien
Składniki:
• 2 torebki białego barszczu
• 15 dag wędzonego łososia
• 200ml śmietany
• Cytryna
• ½ pęczka koperku
• Mały por
• 4 listki sałaty lodowej
• Sól, pieprz
• Gałka muszkatołowa
Sposób przyrządzenia:
Barszcz ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź. Do wystudzonego dodaj śmietanę, sałatę pokrojoną w paski, pora w pierścionki i 2/3 grubo posiekanego koperku. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Dołóż łososia pokrojonego w paski (trochę zostaw do dekoracji). Wstaw na 20 minut do lodówki. Podawaj porcje ozdobione paseczkami łososia i gałązkami pozostałego koperku. Możesz też dodać po kilka cząstek jajka ugotowanego na twardo.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
gocha2323 2016.07.07 22:35
aż zgłodniałam!
Patrycja Sobolewska 2016.07.03 11:27
uwielbiam !
Stokrotka 2015.07.02 12:37
Nigdy takich nie robiłam.. ciekawe czy dzieciakom by posmakowały..
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.