Opublikowany przez: Kasia P. 2014-06-22 15:45:43
TOP 4 - PRZEPIS ilka_86
Muffinki z szarlotkowym nadzieniem
Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
200 ml mleka
1 jajko
1/3 szklanki oleju
1 szklanka prażonych jabłek ze słoika
cukier puder do oprószenia
Sposób przyrządzenia:
Do miski przekładam wszystkie składniki ciasta, krótko je miksuję tylko do połączenia się składników i otrzymania gładkiego, jednolitego ciasta. Formę na muffinki wykładam papilotkami papierowymi. Do każdej foremki wlewam łyżkę ciasta. Na środek ciasta kładę kopiastą łyżeczkę prażonych jabłek ze słoika. Na wierzch wykładam kolejną łyżkę ciasta. Wstawiam blachę z muffinami do piekarnika nagrzanego do 200*C na ok. 20 minut.
Po upieczeniu muffiny posypuję cukrem pudrem i podaję.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.